1η Ποδηλατική Αιμοδοσία

Μετά από ιδέα του σύντροχου Rockarolla στους Podilates.gr έγινε πράξη η 1η ποδηλατική αιμοδοσία. Την Κυριακή λοιπον δώσαμε ραντεβού στο Θησείο για να ξεκινήσουμε παρεάκι να δώσουμε αίμα.

Φυσικά δεν ήμασταν πάνω από τρία άτομα στο Θησείο το πρωί στην αυστηρά προκαθορισμένη ώρα. Αλλά ως γνήσιοι ελληνάρες μαζευτήκαμε στο παραπέντε καμιά δεκαριά. Αποφασίσαμε να πηγαίνουμε αργά, όχι για να μην ιδρώσουμε, αλλά γιατί κουβαλάγαμε το πατέρα μας και τη μάνα μας μαζί σε φαγητά. Στο τέλος γυρίσαμε πάααρα πολύ αργά γιατί είχαμε… φουσκώσει!

Ο καιρός ήταν χορηγία του tKant ο οποίος είχε μιλήσει με τον Θεό τον ίδιο και του ‘χε ζητήσει να ‘χαμε μια ευγενική Κυριακή με λίγο ήλιο. Ο Θεός, για κάποιο άγνωστο λόγο, τον ακούει τον tKant. Ο Rockarolla, που ‘χε αναλάβει την διοργάνωση, είχε ειδοποιήσει το επίσημο κράτος, που μας τίμησε μια μικρή παρέλαση 200 τσολιάδων και τη φιλαρμονική του Δήμου την ώρα που περνούσαμε. Συγκινηθήκαμε όλοι πάρα πολύ ενώ σε κάποιους ένα γαλανόλευκο δάκρυ κύλησε στο ζεστό και κόκκινο από το κρύο μάγουλό τους.

Φτάσαμε στο Γεννηματάς κι εκεί και βρήκαμε κι άλλους κι άλλοι άρχισαν να πηγαινοέρχονται και πλάκα πλάκα μαζευτήκαμε καμιά 30αριά και βάλε άτομα. Αφήσαμε τα ποδήλατα στην ομάδα υποστήριξης με την ελπίδα να μη φάνε τα πάντα και ξεκινήσαμε κάμποσοι ν’ αδειάσουμε λίγο το «τεπόζιτο» του οργανισμού μας.

Φυσικά οι ευγενικές κυρίες μας είδαν πολύ χαμογελαστούς, καταλαβαν πως είμαστε ρεμάλια γι’ αυτό μας παρέπεμψαν σε εξετάσεις πρώτα. Μερικοί δεν διάβασαν καλά το βράδυ και κόπηκαν, άλλοι κόπηκαν στο ξύρισμα αλλά ευτυχώς κάμποσοι πέρασαν. Εγώ είχα κάνει σκονάκι τις απαντήσεις, είπα λίγα ψέματα σε όλα αλλά το ‘κανα με τρόπο, έτσι πέρασα –σχεδόν– πρώτος! –ακούς μαμά?

Την ώρα που έκανα το καθήκον μου απέναντι είχαν ξαπλάρει δυο καθάρματα, όπως μπορείτε να δείτε. Ο ένας κοιμόταν κανονικά όμως γιατί είχε φουσκώσει από τα σπανακοτυροπιτάκια ενώ ο άλλος μου πέταγε χαρτάκια από απέναντι, κοροιδεύοντας τις σκερτσόζες κυρίες της αιμοδοσίας.

Κάθισα απόλυτα συγκεντρωμένος και ήσυχος ενώ δεν αντιδρούσα καθόλου όταν προσπαθούσαν να με γαργαλήσουν στις πατούσες. Η ευγενική αιμολήπτρια κατάλαβε πως με κοροιδεύανε οι απέναντι και με έδωκε διπλά αλμυρα σνακ και διπλό χυμό ενώ τους έβαλε και ΤΙΜΩΡΙΑ. Τους ανάγκασε όλους να μείνουν 15 λεπτά με το χέρι σηκωμένο για να πιαστούν και να μην μπορούν να φάνε!

Μετά το τέλος και αφού γυρίσαμε στον παρακείμενο χώρο του πικ νικ, η ομάδα σαπόρτ είχε ήδη στρώσει το τραπέζι. Δυστυχώς ξεχάσαμε να φέρουμε το κόκκινο κρασί κι έτσι τη βγάλαμε μόνο με χυμό και νεράκι, φτωχικά όπως βλέπετε, αλλά δεν μας ένοιαζε γιατί έχουμε μεγάλη καρδιά!

Κατά τις 4 περίπου όσοι ξεμείναμε αποφασίσαμε να πάμε Ζωγράφου για καφέ. Στο δρόμο όμως είδαμε ένα παρκάκι όπου πρόσκοποι έκαναν παζάρι. Αποφασίσαμε να τους ενισχύσουμε κι έτσι μείναμε εκεί μέχρι που έπεσε η νύχτα και το «δαγκώσαμε» αγοράζοντας όμως δεκάδες… τσάντες σε τιμή ευκαιρίας. Ευτυχώς που ήταν ποδηλατικές γιατί αν ήταν γυναικείες και μας έβλεπε ο arxelaos θα μας έλεγε σίγουρα… ντινγκιντάνγκες κι άντε μετά να βγάλουμε τη ρετσινιά!

Σχόλια και λοιπές περιγραφές των σύντροχων θα βρείτε ΕΔΩ.

Leave a Message

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s