Molly – Sputnik

Sputnik
Sputnik

Εκεί πίσω στο 1957, ήταν η Σοβιετική Ένωση που εκτόξευσε τον πρώτο δορυφόρο στο διάστημα. Το όνομά του έγινε παγκόσμια γνωστό: Sputnik. Έκανε μια ελλειπτική τροχιά, έφτασε τα 1000 χιλιόμετρα, έκανε 1400 τροχιές γύρω από τη γη και, ευρισκόμενος στο διάστημα, έστειλε το χαρακτηριστικό “μπιπ” όπου μετρούσε την πυκνότητα της ανώτερης ατμόσφαιρας και της διάδοσης των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στην ιονόσφαιρα. Οι μπαταρίες του τέλειωσαν 3 βδομάδες μετά ενώ ο ίδιος “κάηκε” μετά από 92 ημέρες κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα. Ο επόμενος Sputnik μετέφερε την Λάϊκα, την διαστημική σκυλίτσα, ενώ ακολούθησαν ακόμα 8 που μετέφεραν ζώα και ένα ανθρώπινο ομοίωμα, προετοιμάζοντας το έδαφος για το Γιούρι Γκαγκάριν 10 χρόνια μετά.

Rigida Sputnik
Rigida Sputnik

Εγώ πάλι, 54 χρόνια μετά, έψαξα για φτηνά, αξιόπιστα και δυνατά στεφάνια για τους τροχούς της Molly. Όταν λοιπόν διάβαζα κριτικές, δεν ήταν λίγοι όσοι πρότειναν Rigida Sputnik. Οι εναλλακτικές επιλογές ήταν σίγουρα ακριβότερες και ελαφρύτερες αλλά το να γλυτώσεις λίγα γραμμάρια όταν φτιάχνεις ποδήλατο είναι πολύ -μα πολύ- δαπανηρό. Φυσικά σε μαύρο χρώμα! Απομένουν οι ακτίνες (αν και οι επιλογές εδώ είναι ψιλοστάνταρ -double butted 14/15g) και το πλέξιμο που ελπίζω να μου βγει διαφορετικό αλλά ακόμα είναι νωρίς για να πω περισσότερα.

ΥΓ: Φυσικά και χωράνε τα Big Apples!

 • Κόστος Sputnik (pair): 30 ευρώ (moto-plus.gr)
 • Rigida Sputnik 700C BLK AV
 • 6063 T6 alloy
 • Internall width 19mm
 • Double walled
 • Double eyeletted
 • Spoke Holes 36H
 • ERD (700c) 600mm
 • Tyres 28-51mm
 • CNC machined sidewalls
 • Weight: 1500gr (pair)

6 thoughts on “Molly – Sputnik

 1. Ενάμιση κιλό μόνο τα στεφάνια και το λες λίγα γραμμάρια παραπάνω?

  Πόσα κιλά σου είπα ότι θα φτάσει, να βάλω κανά – δυο ακόμα?

  Επίσης ο υπέροχος δισκοβραχίωνας που διάλεξες είναι 170 mm κι εσύ χρειάζεσαι 175 mm, εκτός κι αν έχεις σκοπό να επισκεφτείς τον Προκρούστη.

  Πάρε μπάσσοοοοοοοοοο σε λέω…..

 2. Το ξέρω πως ειναι 1,70 γι αυτο θα αναγκαστω να γυριζω λίγο πιο γρηγορα τα πόδια μου κι έτσι θα απασχολώ δημιουργικά το μιαλό μου αντί να γυρίζω στα παγκάκια ολημερίς όπως εσύ! Βέβαια δεν σε είδα να προτείνεις τίποτα φτηνό και αντίστοιχο οπότε το μπάσο αναβάλλεται. Στο επόμενο ποστ τις επόμενες μέρες -που θα είναι και sticky για κάμποσο καιρό- θα παρακολουθήσεις το βάρος μαζι με τα big apples, τη brooks και όλα τα καλούδια μαζεμένα. Τότε να σε δω τι άλλο θα σκαρφιστείς να πεις!

 3. Δεν είναι θέμα ότι θα γυρίζεις τα πόδια σου λίγο πιο γρήγορα αλλά ότι σ’ ένα μήνα θ’ αποκτήσεις ακόμα μια δικαιολογία για να μην έρχεσαι για μπύρες στον “καναπέ”.

  Θα σε πονάνε τα γόνατά σου.

  Επίσης, 1500 γραμμάρια ζυγίζουν οι all mountain ζάντες πλήρης, και όχι μόνο τα στεφάνια. Δεδομένου του βάρους του σκελετού σου, έχεις καβατζάρει το 15κιλο για πλάκα.

  Όρμα!!!!! :mrgreen:

 4. Κατ’ αρχήν ο ιδανικός δισκοβραχίονας για μενα ειναι 172,5 αλλά όπως γνωρίζεις οι εταιρίες βγαζουν 165, 170 και 175 εκτός κι αν ξοδεψεις αρκετά για να πάρεις κάτι ακριβό που βγαίνει σε πολλά μεγεθη. Οπερ σημαίνει πως 2,5 πάνω ή κάτω δεν έχει μεγάλη διαφορά.

  Επίσης ο μεγαλύτερος δισκοβραχίονας δίνει καλύτερο μοχλό κι άρα σε βοηθά σε ανηφόρες αλλά από την άλλη κάνει τα γόνατα να διπλώνουν περισσότερο οπότε είναι πιθανότερο να έχεις πρόβλημα με έναν μεγαλύτερο παρά με ένα μικρότερο.

  Ο μικρότερος σε κάνει να γυρνάς πιο γρήγορα, να παράγεις ίσως περισσότερο έργο για την ίδια απόσταση αλλά σίγουρα κακό στα γόνατα δεν κάνει οπότε έχω μια δικαιολογία λιγότερη για μπύρες!

  Για το βάρος θα σου απαντήσω σε επόμενο ποστ που θα είναι sticky για αρκετό διάστημα και μετά να σε δω τι άλλο θα βρεις για να μου τη πεις!

  Βρε μήπως δεν κατάλαβες το crows foot και μου γκρινιάζεις συνέχεια για να τ αποφύγεις? :mrgreen:

 5. Για να πω την αλήθεια με όλη αυτή την περιγραφή που έχει γίνει μέχρι τώρα το λιγότερο που μπορώ να ζητήσω, όταν το ποδήλατο αυτό γίνει πραγματικότητα, είναι μία βόλτα. Για να μην πω ότι αν είχα χρήματα θα το αγόραζα στη φάση της κατασκευής ακόμη.
  Άντε ρε scrabler μας έχεις (ν)αυλώσει με αυτά που γράφεις.

 6. Tkant, εσένα θα στο δώσω για να το κάνεις λονγκ-τεστ-ντράϊβ και να γράψεις το review! 😀

Leave a Message

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s