Burning Cells

The Road to Hell
The Road to Hell

Αν και τώρα έχει ψοφόκρυο το πρωί και δεν το αντέχω συχνά, παρά μόνο στις απεργίες και τις στάσεις των ΜΜΜ, σκοπεύω όμως την άνοιξη να καθιερώσω την διαδρομή σπίτι-δουλειά. Γι’ αυτό και σήμερα που ‘χω περίσσευμα μερικά εγκεφαλικά κύτταρα για κάψιμο και καθόλου λεφτά για μπύρες, είπα να το αναλύσω διεξοδικά και να δω που με πονεί και που με σφάζει. Βοηθός μου το elevator profile του Google Earth. Βέβαια τα στοιχεία που εικονίζονται δεν αποδίδουν την πραγματικότητα αλλά βοηθούν στο να την παρουσιάσουν… εικονικά και να την κάνουν πιο γοητευτική. Άλλωστε το ‘πα, για κάψιμο πάω!

Home2Work
Home2Work: Time 40 mins Distance 7.4 Km

Το πρωί λοιπόν φαίνεται καθαρά στην εικόνα πως πρόκειται για ανάβαση. Υπάρχουν βέβαια μερικά ισιώματα που με ξεκουράζουν αλλά κατά βάση πρέπει να κινηθώ ανοδικά και να πεταλάρω με όσο το δυνατόν καλύτερο και σταθερό ρυθμό. Σκοπός να φτάσω το δυνατόν ξεκούραστος, είπαμε, για δουλειά πάμε!

Μετά το πρώτο χιλιόμετρο είναι η μεγάλη ανηφόρα στην Φιλολάου όπου βρίσκεται ένα σούπερ μάρκετ και έχω μαρκάρει με το πρώτο κόκκινο βέλος. Εκεί ο δρόμος γίνεται μία λωρίδα λόγω των φορτηγών που ξεφορτώνουν ενώ είναι ιδιαίτερα ανηφορικός με μεγάλη κλίση. Ευτυχώς δεν έχει μεγάλη κίνηση ενώ είμαι σχετικά ξεκούραστος και πηγαίνω δεξιά «γλύφοντας» τα παρκαρισμένα, βέβαια αγκομαχώντας.

Ymittou
Παγκράτι

Η Φιλολάου συνεχίζει να ανεβαίνει, κατόπιν παρακάμπτω παράλληλα ένα κομμάτι της Ούλαφ Πάλμε από τις «εργατικές», βγαίνοντας στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης όπου συνεχίζω μετά με υπομονή προς στην Γ. Παπανδρέου που ακολουθεί και που είναι στενή αλλά δίπλα στο Μπαντμιντον αραιώνει η κίνηση. Αμέσως μετά κι αφού έχω περάσει κάθετα την Κατεχάκη, βρίσκομαι σε μια ανηφόρα υπομονής αλλά με αποζημιώνει η κυκλική γρήγορη κατηφόρα όπου στεγνώνω όσο ιδρώτα έχω μαζέψει. Πλέον βρίσκομαι σε δασάκι με ασήμαντη κυκλοφορία και απέραντη ευχαρίστηση!

Γενικά η πρωινή διαδρομή είναι αρκετά δύσκολη λόγω κρύου και ανηφόρας αλλά δεν έχει τόση επικινδυνότητα λόγω μικρής κυκλοφορίας ΙΧ πριν τις 7 ενώ, επειδή είναι κατά βάση ανηφορική, ο συνεχής ρυθμός σε τεντώνει με συνέπεια να βγαίνει καλά. Ακολουθεί ο ελπιδοφόρος καφές και το τσιγάρο της ανατολής!

Work2Home
Work2Home: Time 30 mins Distance 7.2 Km

Το μεσημέρι της επιστροφής είναι κατά βάση ίδιος και κατηφορικός όπως φαίνεται. Έχουν όμως αδειάσει οι «μπαταρίες» στη δουλειά και τα μεγάλα διαστήματα κατηφόρας σε αφήνουν να κινηθείς σβέλτα αλλά πρέπει να ‘χεις το νου σου στο δρόμο ο οποίος βέβαια, λόγω ώρας, βρίσκεται δυστυχώς υπό αυτοκινητιστική κατάληψη.

Το πρώτο φυσικό εμπόδιο είναι η μέχρι πρότινος κυκλική κατηφόρα που μετατρέπεται -προφανώς- σε κυκλική ανηφόρα στο πρώτο βελάκι. Κι εδώ η υπομονή είναι σημαντική αλλά έχεις ένα επιπλέον σύμμαχο που είναι τα δέντρα και η μικρή κίνηση. Ακολουθεί μια όμορφη κατηφόρα που δεν πάει «καρφί» λόγω αυτοκινήτων.

Ymittou
Υμηττού [πριν τον Προφήτη Ηλία]

Από την Πανεπιστημιούπολη και πέρα η κίνηση είναι μεγάλη κι έτσι είτε αναγκάζομαι σε γρήγορα «σλάλομ», είτε πάω τέρμα δεξιά σε μικρά ανηφορικά κομμάτια. Όλα αυτά όμως τα αντέχω μέχρι το δεύτερο κόκκινο σημείο που έχω μαρκάρει στον υψομετρικό χάρτη της επιστροφής. Εκεί βρίσκεται η τρελή γαμωανηφόρα που περνά από τον προφήτη Ηλία και ανεβαίνει στην κορυφή της Υμηττού.

Εκείνη την ώρα βγαίνουν όλα. Όσα τσιγάρα έχω καπνίσει μες τη μέρα, όλα τα προβλήματα της δουλειάς, η κίνηση είναι τρελή, το καυσαέριο με πνίγει, ακόμα κι οι πεζοί κάνουν τα πάντα για να με μπερδέψουν και να με αναγκάσουν να σταματήσω. Πάντα θα με πιάσουν και τα δυό φανάρια αλλά έχω πεισμώσει τόσο πολύ που δεν κατεβαίνω αλλά προσπαθώ και τη βγάζω όσο πιο γενναία γίνεται. Ακολουθεί υπέροχη κατηφόρα αλλά τα ΙΧ είναι επικίνδυνα απρόβλεπτα και θέλει προσοχή ενώ μετά σχεδόν τελειώνω.

Elias Prophet
Προφήτης Ηλίας

Δεν έχω μπορέσει να βρω εναλλακτικό δρόμο για να αποφύγω αυτήν τη τελευταία δύσκολη ανηφόρα. Ίσως ν’ ακούγεται υπερβολικό αλλά μετά από τη κούραση της δουλειάς, η προσπάθεια σ’ αυτήν είναι τεράστια για μένα! Είναι το μόνο σημείο που τα παίζω και με κάνει να αγκομαχώ πολύ βαριά. Με τον καιρό βέβαια τη συνηθίζω καθώς τη βλέπω από το Παγκράτι να ορθώνεται και να με περιμένει. Είναι σα στοίχημα με τον εαυτό μου, να τη βγάλω με δύναμη και κουράγιο, το δικό μου μικρό brevet! Yeah!

Χάρτης Διαδρομής…

2 thoughts on “Burning Cells

  1. Αν την άνοιξη το κάνεις κάθε μέρα, σ’ένα μήνα θα μπορείς να κάνεις το 5 το 10 και το 15 στο καπάκι!
    (Για να μη μιλήσω περί σφριγηλών γλουτιαίων…)
    :-Ρ

Leave a Message

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s